Den STORE skjermen

Valgnatten nærmer seg på TV 2.   Min jobb er å stå foran 16 plasmaskjermer med en overflatetemperatur på 40 grader. 

Alle som har forsøkt å fotografere en tradisjonell fjernsynsskjerm vet hvor vanskelig det er.   Det er rett og slett umulig å få pent. Og det er grunnen til at værmelderne i alle år har stått foran såkalt blå- eller grønnvegg i studio.  Værkartet er blitt lagt på i datamaskinen.   

Men nå skjer det en rivende utvikling som gjør at "vanlige" skjermer blir mer og mer vanlig i tv-studio.  Og i TV 2s valgstudio satser vi på plasmaskjermer i år.   Nærmere bestemt 16 42-tommere koblet sammen til en stor skjerm.   Valggrafikken kjøres via en såkalt video-hub som skaper et stort bilde på de 16 skjermene.

image17


Den store fordelen er selvfølgelig at programlederen faktisk SER det samme som seerne.  Dermed blir det betydelig enklere å bevege seg foran skjermen.
image18

Du har kanskje sett det på tv allerede, men en liten detalj har vi spart til slutt.   For valgnatten skal det være mulig å styre skjermen via et stort kontrollpanel - nærmere bestemt en 42 tommer stor touchscreen.   To sendere sender ut et infrarødt "grid" over skjermen.  Når noen bryter "gridet" - eller rutenettet - vet datamaskinen nøyaktig hvor du trykker - akkurat som en mus.   Og systemet er ganske enkelt koblet til datamaskinen via en usb-plugg.
image19


Etter valget tar jeg storskjermen med hjem.   Tenkte å bruke den i garasjen?

Store forventninger til Solskjær

Enda en prisbelønnet spaltist spår nå Ole Gunnar Solskjær en stor karriere som manager.   Martin Samuels i The Times skamroser Solskjær - og bidrar samtidig til å styrke ryktet som superreserve.

Jeg lover at det er siste gang jeg skriver om Solskjær på en stund.  Men det har vært spennende å følge omtalen vår mest suksessrike fotballproff har fått i britiske medier.    I dag er det altså Martin Samuels som kliner til i The Times.

Samuels understreker - i likhet med Jim Smith - Solskjærs evne til å analysere spillet fra innbytterbenken.  Og mens Jim Smith friskt og freidig spår at Solskjær vil overta etter Ferguson, så ligger ikke Samuels langt etter.   Han mener Solskjær kommer til å bli den beste manageren Alex Ferguson har "utviklet". 

"The best manager to come from within the ranks of Ferguson's United
may be the one with the least fanfare. Typical."

Ole Gunnar Solskjær scoret 126 mål for Manchester United.   29 av disse laget nordmannen som innbytter.   Det aner meg at Solskjær vil hevde at det er alt for lite til at han fortjener merkelappen "supersub".   Men Samuels snur  på argumentasjonen - og peker på at den "opprinnelige superreserven",  David Fairclough (Liverpool), bare scoret 18 mål fra benken.

Rakk du ikke dokumentaren om Solskjær på TV 2 tirsdag?   Se den her.  Og her er den første scoringen i Premier League - mot Blackburn og Lars Bohinen.


d>

Solskjær erstatter Ferguson?

En av Englands største aviser lanserte i helgen Ole Gunnar Solskjær som Alex Fergusons etterfølger i Manchester United.  Intet mindre.

Jeg googlet litt i helgen - og er litt overrasket over at ingen andre norske journalister har plukket opp Jim Whites oppsiktsvekkende kommentar i The Telegraph lørdag - "Solskjaer may replace Sir Alex Ferguson".

I kommentaren skriver White om situasjonen som oppstår når en tidligere United-spiller kommer tilbake til Old Trafford som trener.   Alles øyne er på den hjemvendte sønn. Er det han som skal overta?  Steve Bruce og Bryan Robson har opplevd den typen oppmerksomhet.   Og nå i helgen - Roy Keane.   Og Jim White slår fast at Keane nok er den største favoritten til en dag å ta over.  Men:

Jim White

"Close observers of Ferguson, though, are not so sure.
For them, his eye is drawn to an even more potent candidate,
one whose popularity among United followers
is almost as significant as Keane's."Jim White skriver om Solskjærs blikk for fotball.  Og fremhever hans mange timer på innbytterbenken som en fordel.   - Mens andre innbyttere sutret eller sendte tekstmeldinger til kjærestene sine, så så Solskjær på fotball.  Han så og så og så, skriver White. Og bruker europacupfinalen i 1999 som eksempel.  For det avgjørende 2-1-målet mot Bayern München var ikke tilfeldig:
- Fra benken hadde Solskjær sett at midtstopperen Sammy Kuffour hadde en tendens til å se på ballen under cornere, påpeker White.

"On such observations are championships won.
On such observations are management careers made."


Jim White er ingen hvem som helst.  Den prisvinnende journalisten har dekket store sportsbegivenheter over hele verden.   I tillegg til å skrive sin faste spalte i The Telegraph er han fast gjest hos Sky og BBC. Og han har nylig skrevet og presentert fjernsynsdokumentarer om Jose Mourihno og Sven-Göran Eriksson, i følge managementselskapet David Welch.

Og han er en av forfatterne bak den 850 sider store "Manchester United Opus".  Som Ole Gunnar Solskjær var med på å lansere i 2006.  Så får vi se da - om Jim White vet hva han snakker om.

Mitt profilbilde

Kjetil H. Dale

Fra: Bergen

Født: 1970

Kjetil H. Dale har arbeidet i TV 2 siden 1993. Han har arbeidet på sporten, og siden 2000 i nyhetsavdelingen. Her har Dale arbeidet som reporter og vaktsjef. Det siste halvåret har han bygget opp Økonominyhetene på TV 2 Nyhetskanalen som vaktsjef og programleder. Han har også fungert som anker i TV 2 Nyhetene, og skal til høsten arbeide som programleder i TV 2s valgdekning.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits