- Vi får tilby en skål

Det blir nok temperatur i valgkampen - i år også.  Men etterpå har enkelte politikere en forbløffende evne til å bli venner igjen. Sjekk den til nå ukjente samtalen mellom Jens Stoltenberg og Kjell Magne Bondevik på valgnatten for to år siden.

Ved midnatt satt partilederne samlet i en halvsirkel i Stortingets vandrehall. Det var bare minutter igjen før den tradisjonelle partilederdebatten og flere av partilederne etterlyste ferske prognoser. Jens Stoltenberg ba om et glass vann.

Det hadde vært en tøff valgkamp. Med bakgrunn i den åpenbare splittelsen på borgerlig side hadde Jens Stoltenberg hamret løs på Kjell Magne Bondevik og etterlyst "plan b". Temperaturen hadde vært høy og kroppsspråket til statsministerkandidatene til tider underholdende. Nå hadde tv-kanalene med sin sans for dramaturgi plassert Stoltenberg og Bondevik ved siden av hverandre. Og selv om ingenting var klart i den uhyre jevne opptellingen, begge må ha vært klar over hvilken vei det bar. Jens Stoltenberg var i ferd med å erstatte Kjell Magne Bondevik som statsminister.

image2
- Takk for en god valgkamp! (Foto: TV 2)

30 sekunder før sending rullet allerede opptakene i tv-kanalene. Samtidig kom vannet Stoltenberg hadde etterlyst. Et glass til hver av politikerne.

- Vi får tilby en skål, sa Bondevik lavt til Stoltenberg.
- He-he, nei, flirte Stoltenberg.
- Men takk for en god valgkamp, la han til
- Ja, det har vært realt, sa Bondevik.
- Ja, vi har klart å holde oss saklig. Jeg synes det har vært et helt annet nivå.., sa Stoltenberg før resten av setningen ble borte i støy.

Den lille samtalen finnes på TV 2 arkivbånd - og  viser kanskje at fiendskapen partiene i mellom ikke stikker dypere enn den gjør mellom lagene i Tippeligaen. Ikke at det blir mindre underholdende av den grunn.

Kommentarer:

Postet av: Vidar Lund
Godt å få stadfest at politikk handlar om krig om meiningar, ikkje mellom personar. Fram for folkeskikk i valkampen!
14.aug.2007 @ 14:50 URL: http://www.vgb.no/11030

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5500606
Mitt profilbilde

Kjetil H. Dale

Fra: Bergen

Født: 1970

Kjetil H. Dale har arbeidet i TV 2 siden 1993. Han har arbeidet på sporten, og siden 2000 i nyhetsavdelingen. Her har Dale arbeidet som vaktsjef og reporter, blant annet med saker innen krim, politikk, økonomi og næringsliv. Han jobber nå som programleder for Økonominyhetene på Nyhetskanalen.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits